Anul 2018 aduce chirii mai echilibrate pentru birourile noi din principalii poli de business ai Bucureștiului

Zona Expoziției se poziționează între polii Orhideea-Politehnică și Barbu Văcărescu-Aviației

La începutul lui 2018, se observă o apropiere și mai mare între limitele inferioare ale chiriilor din principalii poli de business ai Capitalei, acolo unde se concentrează cele mai multe clădiri noi de birouri.

Dacă în urmă cu cinci ani, chiriile spațiilor de birouri noi, de clasă A din polul de business Barbu Văcărescu – Aviației – Dimitrie Pompeiu porneau de la 16 euro/mp/lună și ajungeau la 17 euro/mp/lună, acum încep de la 14,5 euro/mp/lună și ajung la 17,5 euro/mp/lună, fiind apropiate la limită inferioară de cele din polul de business Orhideea – Grozăvești – Politehnică, unde chiriile sunt de 13,00-14,5 euro/mp/lună.

În Zona Expoziției au fost anunțate în ultimele luni mai multe proiecte de anvergură, astfel încât se conturează un nou pol de business in zona Expoziției – Piața Presei Libere, care se poziționează ca nivel al chiriilor între polul Barbu Văcărescu – Aviației – Dimitrie Pompeiu și polul Orhideea – Grozăvești – Politehnică cu valori de 14,5-16,5 euro/mp/lună.

În 2017, marile proiecte de birouri în construcție s-au concentrat în principalii poli de birouri din București, numărul lor mărindu-se, de la doi, la cinci poli de business. În paralel cu dezvoltarea zonelor din centru-nord și Victoriei- Aviatorilor, s-a consolidat polul din centru-vest, s-a deschis polul Unirii – Timpuri Noi și s-a anunțat un nou pol de birouri în zona Expoziției – Piața Presei Libere.

Clădirile de birouri de clasă A, cu numeroase facilități, aflate în lucru în principalii poli de birouri din București, vor livra o suprafață estimată de peste 600.000 mp în perioada 2018-2021 și vor atrage marile companii din România, o parte dintre acestea – precum IBM, BCR, ING, Bitdefender, Amazon etc având deja semnate contracte de pre-închiriere.

Chiriile la spațiile de birouri de clasă A din cei cinci poli de birouri se situează acum la un nivel cuprins între 13 și 18 euro/mp/lună, in funcție de zonă și facilitățile oferite.

Spațiile de birouri din clădirile existente vor fi eliberate treptat de marii chiriași și vor face loc chiriașilor de talie medie, cu bugete de 8-12 euro/mp/lună, care vor avea astfel acces la clădiri de birouri de calitate, în locații bune”, afirmă Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Marile evenimente ale pieței de birouri în 2017 au fost inaugurarea primelor faze ale proiectelor Timpuri Noi Square (care a deschis un nou pol de business în Capitală, Unirii-Timpuri Noi) și The Bridge (care dă startul livrărilor de spații de clasă A în zona Orhideea-Grozăvești-Politehnică).

În 2018-2019, sunt așteptate mult mai multe livrări de clădiri noi de clasă superioară în toți cei cinci poli de birouri, cea mai mare activitate urmând a o avea polii din centru-vest și Expoziției.

Printre marile proiecte de birouri care vor livra spații noi de birouri de clasă A în 2018-2019 se numără:

„Evoluția chiriilor în principalii poli de birouri în 2018-2019 va depinde de ritmul livrărilor și de dinamica creșterii afacerilor și a numărului de angajați ai marilor companii din București.

Estimăm că va exista o tendință de egalizare a chiriei medii în principalii poli de business din București (Orhideelor-Politehnică, Pompeiu-Barbu-Văcărescu, Expoziției-Piața Presei Libere, Unirii-Timpuri Noi), în care vor fi cele mai multe livrări în următorii doi ani.

Considerăm că perioada 2018-2019 reprezintă una dintre cele mai favorabile perioade de după declanșarea crizei financiare din 2008, pentru companiile care doresc să-și securizeze sedii noi la un raport calitate preț competitiv, prin semnarea de contracte de pre-închiriere înainte de momentul livrării clădirilor”, completează Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
150 - 20.000 mp

Timpuri Noi Square

Timpuri Noi, Bucuresti
  • 16 - 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 3.000 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
580 - 4.360 mp
  • 15,50€/mp, negociabil

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult