La centrele informaționale ale clădirilor de birouri UBC, din Timișoara se strâng cărți pentru copiii din familii defavorizate. Cu o floare nu se face primăvară, la fel nici cu o carte, dar cu sute și mii de cărți adunate în cadrul comunității Openville sigur se va strânge o bibliotecă și se va face primăvară. Proiectul se numește „Ambasadori ai Lecturii” și are ca scop crearea unei biblioteci mobile, care să fie disponibilă pentru 120 de copii nevoiași.
Cărțile se aduc până pe 24 aprilie 2019, la fiecare la Centrul Informaţional din fiecare clădire de birouri.
Proiectele sociale, cu acțiuni comunitare sunt organizate de ONG-uri, în parteneriat cu administratorii clădirilor de birouri sau de către departamentele de HR ale companiilor chiriașe și sunt din ce în ce mai des întâlnite, în cadrul noilor centre de business.
La Timișoara, proiectul este derulat de o fundație, în parteneriat cu una din companiile chiriașe în complexul de birouri: Fundația Missio Link International și Ness Digital Engineering Timișoara.

Cărțile dăruite de angajații din clădirile de birouri UBC vor fi împrumutate copiilor din familii defavorizate, din zona metropolitană a Timișoarei. Biblioteca mobilă va sta la dispoziția a peste 120 de copii și se va muta din loc în loc, săptămânal, în mai multe zone. În plus, o echipă de voluntari va organiza și sesiuni interactive, cu discuții în jurul lecturilor realizate de copii.
Se pot dona și bani pentru cărți, iar cei care donează primesc reduceri la cărți cumpărate din librăria Cărturești din cadrul Iulius Mall Timişoara.
Ai carte, ai parte, iar atunci când ai parte este bine dă dai mai departe o carte, ca și un copil să aibă în viitor parte de o viață frumoasă.