noutati-credite-ipotecare-blog-esop-consulting

Vești bune pentru românii care vor să-și cumpere locuințe, dar nu se încadrează în programul Prima casă. BCR a redus avansul minim pentru creditele ipotecare în lei la 25%, iar la Piraeus Bank este nevoie de 20% pentru creditele în lei și 30% pentru creditele în euro.

BCR a micșorat avansul minim cerut pentru creditele ipotecare în lei, la 25% (de la 35%, cât a fost stabilit din luna mai, după apariția legii Darea în plată și cât a fost până la începutul lunii august). Reducerea de 10% din avans dă posibilitatea mai multor cumpărători de case să se încadreze în condițiile de acordare a unui credit ipotecar.

Această reducere BCR o aplică însă numai pentru localitățile mari, unde piața imobiliară are mai multe instrumente de evaluare, respectiv pentru București, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Brăila, Arad, Piteşti, Sibiu, Bacău, Târgu Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare.

Și Piraeus Bank România a “tăiat” avansul minim cu 10%. Din această lună, pentru un credit ipotecar în lei avansul minim solicitat de această bancă este de 20%, iar cel la un credit în euro de 30%.

În secțiunea Oferte apartamente de vânzare în București, Ilfov, vă prezentăm oferte variate pentru locuințe aflate la vânzare, apartamente în blocuri sau în vile, în diferite zone din capitală.