Când trebuie montați hidranți de incendiu la o clădire de birouri sau un depozit

Din 15 noiembrie 2018 a intrat în vigoare o nouă reglementare privind echiparea tehnică cu hidranți de incendiu a clădirilor, conform Ordinul nr. 6026/2018 pentru modificarea și completarea reglementării tehnice “Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a II-a Instalații de Stingere”.

Din această lună, în proiectele ISU este obligatorie echiparea cu hidranți a clădirilor civile care au o suprafață mai mare de 600 mp și un risc mare sau foarte mare de incendiu, precum și a clădirilor închise din categoriile de importanță excepțională A ori deosebită B, a clădirilor înalte sau foarte înalte și a clădirilor cu săli aglomerate, a spațiilor unde se află simultan mai mult de 200 persoane.

Echiparea tehnică cu hidranți de incendiu este obligatorie pentru hale, depozite și spații de producție cu o suprafață mai mare de 600 mp (inclusiv circulațiile comune) și risc mare sau foarte mare de incendiu.

În vederea echipării cu hidranți de incendiu interiori, pentru clădirile cu funcțiuni mixte se stabilește funcțiunea civilă ori de producție și depozitare.

Pentru clădirile în care se desfășoară activități sportive, este nevoie de hidranți de incendiu dacă în acele spații se află simultan mai mult de 200 persoane.

De asemenea, au nevoie de hidranți de incendiu spațiile subterane cu o suprafață mai mare de 300 mp, parcările supraterane închise cu mai mult de 10 locuri de mașini și peste două niveluri, parcările supraterane deschise și cu peste 50 locuri și peste două niveluri.

Pentru prima dată, în noul text legislativ, se admite acționarea electrică de la distanță pentru pornirea pompelor și operarea robinetelor.

Pe lângă aceste prevederi, conform Ordinului nr. 6026/2018 pentru modificarea și completarea reglementării tehnice “Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a II-a Instalații de Stingere”, mai sunt prevăzute și norme pentru hidranții din proiectele ISU pentru școli, instituții de învățământ și cultură, spații comerciale și instituții administrative.

De asemenea, în Ordinul nr. 6026/2018 este specificată și echiparea tehnică a clădirilor cu instalații automate de stingere a incendiilor, tip sprinkler.

Dacă dorești mai multe informații despre birouri de închiriat din Bucuresti sau despre hale de închiriat, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
800 - 53.645 mp

CTPark Bucharest West

Bolintin-Deal, Giurgiu
  • Preț la cerere!
0% comision
Thumb
750 - 17.500 mp

Eli Park 1

Chitila, București Ilfov
  • 4,15 - 4,25€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
400 - 12.043 mp

ONE Cotroceni Park

Cotroceni, Bucuresti
  • 16 - 16,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil

Postari similare

Ce inseamna corporatist? Birouri de inchiriat pentru acest sector de pe piata muncii


„Corporatist” este un termen folosit pentru a descrie o persoana angajata intr-o corporatie sau companie mare. Acesti indivizi lucreaza, in principal, in mediul de afaceri si pot avea diferite roluri si responsabilitati in cadrul companiei. Corporatistii pot lucra in diverse domenii, cum ar fi finantele, tehnologia, marketingul sau resursele umane, si isi desfasoara activitatile in […]


Citeste mai mult

Ce inseamna o cladire nerezidentiala si ce rol joaca ea in cresterea performantei companiei tale?


Un oras aduna sub cupola lui mai mult decat arta si arhitectura, caci fara zona industriala dezvoltarea acestuia ar fi puternic afectata. In concluzie, un oras nu este reprezentat doar de zona centrala, ci si de zonele limitrofe si cartierele muncitoresti, in care, dincolo de cladiri rezidentiale, sunt construite si cladiri nerezidentiale. Ce inseamna o […]


Citeste mai mult

Măsurile OFICIALE privind munca în birourile cu spații comune în sistem deschis – open space în perioada stării de alertă


Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]


Citeste mai mult