Ce lucrări se vor executa la Șoseaua Fabrica de Glucoză și ce impact vor avea

Șoseaua Fabrica de Glucoză, din Nordul Capitalei, va fi lărgită la patru benzi, va avea trotuare largi, cu piste de biciclete, va fi conectată la autostrada A3 iar intersecția cu Barbu-Văcărescu îi va fi reconfigurată, pentru a fluidiza traficul în zonă.

Aceste lucrări de infrastructură vor spori accesul către birourile din zonele Pipera, Dimitrie Pompeiu, Petricani și vor reduce timpul de stat în trafic în intersecția din zona Barbu Văcărescu- Fabrica de Glucoză.

Primăria Municipiului București a predat constructorului amplasamentul și din această toamnă acesta va deschide șantierul de lucru.

Primarul General, Gabriela Firea estimează că proiectul ar putea fi gata peste un an, maximum un an și jumătate:

„Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuție este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni”.

Concret, lucrările care vor fi executate in cadrul acestui proiect, conform unui comunicat al PMB sunt:

  • lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză la patru benzi a unui tronson de 1,8 km, câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri,
  • piste de biciclete,
  • realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5 m;
  • reconfigurarea intersecțiilor pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează
  • racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrăzii A3 București-Ploiești-Brașov;
  • reamenajarea spatiilor verzi;
  • modernizarea iluminatului stradal,
  • refugii pentru stațiile de autobuz,
  • amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.

În zona de nord a Capitalei, ultima mare lucrare de infrastructură a fost Pasajul Pipera, dat în folosință în 2012. Acesta leagă zonele Pipera și Aviației, cu un important nod la intersecția cu bulevardul Barbu-Văcărescu.

După inaugurarea pasajului, construcția de birouri și spații comerciale în zonă a explodat. În 2013 s-a deschis Promenada Mall și din 2012 până acum s-au livrat în zonă clădiri noi de birouri care totalizează un stoc de peste 400.000 mp de spații moderne.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din nordul Bucureștiului, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
290 - 9.648 mp

Sky Tower

Floreasca, Bucuresti
  • 18,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
mp

ONE Tower

Floreasca, Bucuresti
  • Preț la cerere!
0% comision
Thumb
510 mp

Zone 313

Barbu Vacarescu, Bucuresti
  • Preț la cerere!
0% comision
Thumb
120 - 360 mp

Hundertwasser House

Caramfil, Bucuresti
  • 13€/mp, negociabil

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult