Bilanțul ultimilor opt ani, din 2008 și până în 2016, arată că piața spațiilor de birouri a fost una câștigătoare, în ciuda perioadei de criză severă din prima perioadă, conform unei analize a Ziarului financiar.
Astfel, piața de birouri din București a crescut cu 125% în ultimii opt ani, de la un stoc de 1,2 milioane de metri pătrați de spații de birouri în 2008, la circa 2,7 milioane de metri pătrați, cât se estimează că va avea la sfârșitul acestui an.

Bine este că aproape toate aceste birouri sunt ocupate sau în curs de ocupare, rata de spații libere fiind sub 15% în acest an, conform statisticilor Esop.
Aceste cifre arată că numai în București, în turnurile de birouri sunt circa 270.000 angajați cu mapa, conform calculelor ziariștilor, din care circa 150.000 angajați noi fiind aduși în birouri noi pe timp de criză, între 2008-2016 în București, conform calculelor Esop.
Impactul corporatiștilor se vede și în alte statistici pe trend pozitiv în această perioadă: a crescut numărul smartphone-urilor cumpărate în România cu 4.100% și a pasagerilor de pe aeroporturi, cu 78%. Două deprinderi specifice corporatiștilor – să butoneze ultimele gadgeturi și să călătorească mult.

statistici_Zf_blog_Esop_economie
Sursa Ziarul Financiar