Cum va arăta proiectul Iulius Romexpo, cel mai mare parc de business din București

Iulius Romexpo

Iulius Romexpo bate recordul la mai multe capitole: cele mai multe funcțiuni în același proiect (birouri, centru de conferințe, spații de co-working, apartamente, retail, parc acvatic, grădină, fresh-market, hotel, spațiu expozițional și cultural), cele mai multe birouri la un loc – circa 300.000 mp, cea mai mare suprafață desfășurată dezvoltată de un investitor într-un proiect – 1,3 milioane de metri pătrați și cea mai înaltă clădire din București – 41 etaje, de aproximativ 180 metri, potrivit primelor planșe puse la dispoziție de investitor, într-o dezbatere publică.

În total, sunt prevăzute 14 clădiri noi tip zgârie nori, cele mai multe cu destinație de birouri. Se estimează că în acestea vor putea lucra 30.000 angajați.
Birourile se vor realiza la standarde de clădiri verzi, acest investitor având în portofoliu actual certificări LEED pentru spații aflate în operare.
Conceptul de mixed use propus de proiectul Iulius Romexpo aduce într-un singur loc, pe lângă birouri, cele mai multe facilități: un spațiu expozițional, zone de servicii și food, magazine, un hotel de 5 stele, facilități de petrecere a timpului liber, atât în interior, cât și în exterior, printre care, în premieră, urmând a fi și un parc acvatic.
Arhitecții au inclus în plan și o zonă de fresh market, de unde se vor putea cumpăra alimente proaspete, atât de angajații care lucrează în spațiile de birouri, cât și de locatarii apartamentelor ce se vor construi în cadrul complexului. Ca un punct complementar de atracție, aici ar putea fi construit și Muzeul de Istorie Monetară.

În total, potrivit PUZ-ului aflat în dezbatere publică, pe terenul de circa 33 hectare s-ar putea realiza în etape clădiri care vor avea în total 230.000 mp suprafață construită, 1.300.000 mp suprafață desfășurată, cu o investiție estimată la aproximativ 2,87 miliarde de euro.

„Dorim includerea Romexpo în circuitul internațional și avem convingerea că funcțiunile conexe vor avea capacitatea nu doar de a ne impune pe harta atracțiilor europene din domeniu, ci de a revitaliza social, cultural și economic Bucureștiul. Un proiect de o asemenea importanță necesită cooperarea și implicarea mediului public și privat, dar și susținerea autorităților și comunității”, a spus Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în dezbatere are prevăzut și un tunel de legătură cu viitoarea stație de metrou Expoziției, care va fi construită pe viitoarea magistrală de metrou M6 ce leagă orașul de aeroport.

Zona Expoziției este cel mai recent pol de business din București, dezvoltându-se rapid în ultimii doi ani,  așa cum consultanții noștri ESOP Consulting  au fost primii care au estimat în presă că se va întâmpla. Un proiect de succes în zonă, care a atras chiriași mari de birouri este Expo Business Park, unde ESOP a mediat trei tranzacții.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
928 mp

Expo Business Park

Presei Libere, Bucuresti
  • 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
300 - 28.000 mp

Expozitiei 1 Bucuresti

Presei Libere, Bucuresti
  • 15,25 - 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
1.068 - 18.024 mp

City Rose Park

Presei Libere, Bucuresti
  • Preț la cerere!
0% comision
Thumb
980 mp

Expo Business Park cladirea 2

Presei Libere, Bucuresti
  • 15,50€/mp, negociabil

Postari similare

CityZen: regenerare urbană a unui ansamblu industrial emblematic din București


În era în care dezvoltarea urbană și nevoile corporațiilor se intersectează, proiectele de reconversie a clădirilor vechi devin din ce în ce mai populare. Un astfel de exemplu este proiectul CityZen din București, care transformă o fostă fabrică într-un complex multifunctional. CityZen va fi dezvoltat pe un teren de 9 hectare, reprezentând o porțiune din […]


Citeste mai mult

ARC Project: O noua cladire de birouri de clasa A in polul de business din zona Centru-Vest


In zona Orhideelor – Grozavesti, este in curs de demarare proiectul ARC, o cladire ce va aduce pe piata 30.000 mp de spatii birouri de clasa A, si o serie de avantaje pentru companiile care isi doresc sa isi deschida sau sa isi extinda sediul in Bucuresti. ARC Project este situata in langa Business Garden […]


Citeste mai mult

AFI LOFT – Un nou proiect de birouri in dezvoltare, prin extinderea AFI Cotroceni Mall


AFI Europe, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, a demarat constructia proiectului AFI Loft – o noua dezvoltare de birouri de 15.500 mp, ce va fi integrata in mall-ul AFI Palace Cotroceni. Mall-ul s-a dezvoltat drept o adevarata ancora pentru un ceea ce a devenit in timp un proiect cu functiune mixta […]


Citeste mai mult