De ce depinde autorizarea pentru securitatea clădirilor la incendiu?

De calitatea serviciilor oferite de specialiștii autorizați de ISU depinde dacă este avizat sau nu un dosar pentru securitatea clădirilor la incendiu, a declarat Alexandru Găvozdea, președinte AOR (Ordinul Arhitecților din România), la conferința Fire Safety of Buildings, organizată de PRIA, la care a fost invitat și un reprezentant ESOP.

Avem o piață de operatori economici, specialiști certificați de ISU, dar serviciile lor diferă în funcție de experiență și pregătire profesională.

În cadrul conferinței, Sarah Debbitche-Krichen, Manager al departamentului Public Affairs, al organizației FireSafe Europe a precizat că o încăpere ia foc în medie în 3 minute în zilele noastre, din cauza materialele și echipamentelor moderne, în timp ce în anii 1950 dura 25 minute până să fie cuprinsă de flăcări.

Ca urmare, legislația, regulile și măsurile privind protecția la incendii trebuie să fie mereu actualizate, să țină pasul cu aceste evoluții ale tehnologiei, cu inovația, toate materialele noi fiind nevoie să fie testate în acest sens.

Organizația FireSafe Europe a fost înfințată în 2006 și de atunci luptă pentru îmbunătățirea securității clădirilor la incendiu, printr-un schimb de experiență la nivel european, realizarea unei platforme comune de studii de caz (FIRE Informations Exchange Platform) și schimbarea legislației, în trei mari direcții: evacuarea clădirilor în siguranță, în caz de pericol, limitarea extinderii focului și prevenția.

În România s-a instituit o coaliție între Romanian Green Building Council, Efden și EASA România, sprijiniți de FireSafe Europe, pentru a lua parte la discuțiile despre îmbunătățirea legislației actuale, informarea publicului și monitorizarea aplicării regulilor, potrivit lui Dorin Beu, conferențiar al Universității Tehnice din Cluj-Napoca și președinte al Romanian Green Building Council.

Cât de sigură e o școală? s-a întrebat Dorin Beu. Potrivit acestuia, trebuie urmărite cu atenție nu doar construcțiile noi, ci și clădirile vechi când sunt anvelopate sau extinse (urmărindu-se toxicitatea materialelor când ard, ieșirile de urgență etc).

În viitor, și în România va fi implementată Directiva nr. 844/2018 privind Performanța Energetică a Clădirilor, care pentru prima dată include și norme privind securitatea la incendiu.

Dacă dorești mai multe informații despre birouri de închiriat din Bucuresti sau despre hale de închiriat, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
800 - 53.645 mp

CTPark Bucharest West

Bolintin-Deal, Giurgiu
  • Preț la cerere!
0% comision
Thumb
750 - 17.500 mp

Eli Park 1

Chitila, București Ilfov
  • 4,15 - 4,25€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
400 - 12.043 mp

ONE Cotroceni Park

Cotroceni, Bucuresti
  • 16 - 16,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil

Postari similare

Ce inseamna corporatist? Birouri de inchiriat pentru acest sector de pe piata muncii


„Corporatist” este un termen folosit pentru a descrie o persoana angajata intr-o corporatie sau companie mare. Acesti indivizi lucreaza, in principal, in mediul de afaceri si pot avea diferite roluri si responsabilitati in cadrul companiei. Corporatistii pot lucra in diverse domenii, cum ar fi finantele, tehnologia, marketingul sau resursele umane, si isi desfasoara activitatile in […]


Citeste mai mult

Ce inseamna o cladire nerezidentiala si ce rol joaca ea in cresterea performantei companiei tale?


Un oras aduna sub cupola lui mai mult decat arta si arhitectura, caci fara zona industriala dezvoltarea acestuia ar fi puternic afectata. In concluzie, un oras nu este reprezentat doar de zona centrala, ci si de zonele limitrofe si cartierele muncitoresti, in care, dincolo de cladiri rezidentiale, sunt construite si cladiri nerezidentiale. Ce inseamna o […]


Citeste mai mult

Măsurile OFICIALE privind munca în birourile cu spații comune în sistem deschis – open space în perioada stării de alertă


Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]


Citeste mai mult