Proiectul The Bridge a fost cumpărat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, acționari ai companiei românești Dedeman, lider în industria de bricolaj din România. Tranzacția s-a realizat la aproximativ 200 milioane de euro și este cea mai mare ca valoare de până acum, în piața de birouri din România, potrivit estimărilor ESOP Consulting.

The Bridge este primul proiect de birouri de anvergură cu spații de clasă A dezvoltat în noul pol de birouri de centru-vest, în zona Orhideea-Grozăvești-Politehnică, în care s-au mutat deja companii mari precum BCR, IMB și unde au pre-închiriat spații viitoare Medicover, Schlumberger și UPC.

”Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat noul proprorietar Dragoş Pavăl, CEO Dedeman, astăzi pentru presă.

The Bridge se dezvoltă în trei etape de construcție, The Bridge I, The Bridge II și The Bridge III, prima etapă fiind deja livrată chiriașilor și a doua etapă în lucru. În total, centrul de afaceri va avea circa 80.000 mp de spații de birouri de clasă A, cu facilități de ultimă generație, prevăzute cu o grădină interioară, restaurante și spații de servicii la parter.

Construcția a primit certificarea LEED Platinum, cu cel mai ridicat scor de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) acordat de US Green Building Council (USGBC) unei proprietăți din România.

Zona de centru ventru-vest a Bucureștiului, este polul de birouri cu cea mai accelerată dezvoltare în ultimii doi ani, așa cum am estimat într-o analiză ESOP, aici urmând a fi livrate cele mai multe spații de birouri în 2018.

Cu toate că oferta de birouri va fi mare în termen scurt, zona Orhideea-Grozăvești-Politehnică se bucură și de cel mai mare grad de absorbție al spațiilor de birouri în construcție, pentru această zonă optând cele mai multe companii când au pre-închiriat spații de clasă A în 2017 și în 2018, gradul de neocupare fiind cel mai mic din București.

Acesibilitatea și proximitatea Universității Politehnice București și a căminelor studențești sunt cele mai mari avantaje ale zonei. În imediata apropiere a proiectului The Bridge se află stația de metrou Grozăvești, Regia – cel mai mare campus studențesc din România, Universitatea Politehnică București și galeriile Carrefour -Orhideea cu un food-court generos.

La 10 minute de mers pe jos se află Grădina Botanică, mallul AFI Cotroceni și Gara de Nord.