Evoluția piețelor imobiliare în plan internațional și oportunitățile în lumea de business II

La întâlnirea CORFAC s-a discutat pe larg despre evoluția piețelor imobiliare în plan internațional, oportunitățile în lumea de business post Brexit și fluidizarea colaborării între piețele regionale și cele internaționale.

Irlanda

Irlanda a înregistrat cea mai mare creștere economică din spațiul european în 2017 (7,3%). Anul 2017 a fost un an record pentru piața de birouri, marcat de un ritm accelerat de tranzacționare (aprox. 350.000 mp) și o rată de neocupare redusa (7%), ce au dus nivelul chiriilor la unul apropiat de cel dinainte de criză.

În 2018 se așteaptă livrarea a 240.000 mp spații de birouri în Dublin, dintre care 40% sunt pre-închiriate. In contextul în care nivelul cererii se așteaptă a se menține ridicat este posibil ca stimulentele acordate chiriașilor (sub forma de luni libere de chirie și contribuții la fit-out) să fie puse sub presiune.

Piața birourilor este dominată de marii jucători din industriile Tehnologie, Media și Telecom, companii precum Google, Facebook, Linkedin, Amazon, Salesforce etc, care apreciază în Irlanda cadrul legislativ stabil, rata scăzută de impozitare (12,5%) și nivelul de educație al forței de muncă (care este si nativ vorbitoare de limbă engleză).

Relansarea economică din ultimii ani și perioada curentă este alimentată de investitori din principalele țări europene – Germania și Marea Britanie, alături de investitori din Statele Unite.

Israel
Israelul continuă să atragă investiții străine masive în primul rând datorită companiilor sale de top din domeniul high tech și bio tech. Dupa Waze, o alta tranzacție record (15 miliarde dolari) a fost încheiată anul trecut, vânzarea Mobileye către compania Intel, cu sediul în Statele Unite.

Piața este caracterizată de puține produse investiționale disponibile.

Italia
În Italia există în prezent o serie de demersuri vizând o mai bună reglementare a domeniului imobiliar, așa cum există in domeniul turismului sau agriculturii. Tranzacțiile se concentrează in orașele Milano, Bologna și Roma și implică de regulă clădiri noi. Există un stoc important de proprietăți vechi, disponibile la vânzare cu prețuri semnificativ reduse, datorită investițiilor masive pe care le presupun pentru introducere în circuitul comercial. Mulți investitori vin din zona Asiei, investitorii locali sunt puțini la număr.

Un segment care înregistrează o creștere accelerată este cel industrial și logistic, datorită poziției de punct nodal pe care Italia o are pentru mai multe rute de transport din China și nu numai.

Dacă dorești mai multe informații despre piața imobiliară din Romania și in special despre oportunitățile de investiții din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.



Thumb
19.587 mp constr.

Spatii birouri de vanzare

Caramfil, Bucuresti
  • Preț la cerere!
Thumb
11.512 mp constr.

Imobil birouri de vanzare

Calea Victoriei, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

Inaugurarea celei mai înalte clădiri de birouri din Japonia, Azabudai Hills Mori JP Tower


Situat în inima districtului de afaceri Toranomon din Tokio, Azabudai Hills este un complex multifuncțional care își propune să fie mult mai mult decât doar un alt proiect de clădiri înalte. Azabudai Hills este dezvoltat de Mori Building, dezvoltator imobiliar faimos pentru crearea unor dezvoltări urbane populare precum Roppongi Hills, Toranomon Hills și Ark Hills. […]


Citeste mai mult

De la Energie la Adrenalina: CopenHill – Centrala Energetică și Pârtia de Schi Revoluționară din Copenhaga


CopenHill este o centrală energetică modernă ce arde deșeurile produse de rezidenții din Copenhaga pentru a genera atât energie electrică, cât și termică. Această abordare permite reciclarea partială a deșeurilor municipale, reducându-se semnificativ cantitatea care ajunge în gropile de gunoi. De asemenea, căldura produsă este valorificată pentru încălzirea locuințelor din oraș. Prin urmare, CopenHill contribuie […]


Citeste mai mult

În Amsterdam, Primăria desființează parcările pentru mașini, înlocuindu-le cu parcări pentru biciclete și noi zone verzi


Primăria din Amsterdam vrea să reducă 11.200 locuri de parcare pentru mașini, până în 2025, prin micșorarea numărului de permise de parcare acreditate. În acest oraș, doar 22% din rezidenți folosesc zilnic mașina pentru a merge la birou, majoritatea apelând la bicicletă. Drept pentru care, mereu este nevoie de noi locuri de parcare pentru biciclete […]


Citeste mai mult