La întâlnirea CORFAC s-a discutat pe larg despre evoluția piețelor imobiliare în plan internațional, oportunitățile în lumea de business post Brexit și fluidizarea colaborării între piețele regionale și cele internaționale.

Rusia
Cele mai mari piețe imobiliare din Rusia sunt Moscova și Sankt Petersburg. Piața este stabilă, principalii jucători care se mută și extind fiind aproape exclusiv companiile existente în piață și doar ocazional companii noi ce intră pe piață. Există un apetit crescut al investitorilor autohtoni sa investească în piețele europene.

Statele Unite
În SUA piața imobiliară este turată la maxim și se estimează că va continua în acest ritm.

In multe regiuni, pe fondul apetitului crescut al investitorilor, “produsele disponibile în piață devin limitate. 2018 a adus un număr mai ridicat de tranzacții de vânzare și credem că acest trend va continua în 2019”, conform Andrew Jaffe, Președinte CORFAC International.

În unele piețe, precum cea din Arizona, Phoenix nivelul chiriilor a cunoscut creșteri de pana la 25% în ultimii 2 ani, iar prețul de vânzare al produselor rezidențiale a înregistrat de asemenea o apreciere, pe fondul creșterii costurilor cu materialele de construcții și cu forța de muncă datorită scăderii forței de muncă disponibile în domeniul construcțiilor, situație întâlnită în multe state americane”, declară Andrew Jaffe.

Mexic
Mexic, a doua mare economie din America Latina, după Brazilia, a reușit să atragă investiții străine în creștere cu 19% în primul trimestru din 2018.

Piața de producție din Mexic este una dintre cele mai competitive în plan internațional, cu industria automotive fiind cel mai puternic segment al economiei” declara Miguel Cavazos, Managing Partner Citius Capital | CORFAC International

Cu o populație de 124 milioane locuitori in Mexic si 40 milioane in Statele Unite, cu o creștere anuală de aproximativ 2% si o rata a șomajului de 3%, „Mexic este o piață sănătoasă, lângă o piață uriașă (Statele Unite)”, crede Miguel Cavazos.

În ciuda întârzierii încheierii renegocierilor acordului NAFTA si a apropiatelor alegeri prezidențiale, piața imobiliară este într-o dezvoltare continuă, atât pe segmentul spatiilor de birouri, cât și pe cel industrial.