În București sunt programate pentru livrare 20 clădiri de birouri, în 2020

Cladiri de birouri Bucuresti

La începutul acestui an, sunt în lucru și cu potențial de livrare 20 clădiri de birouri de clasă A și B+, cu o suprafață totală de 282.453 mp. Potrivit informațiilor de la această dată din cadrul companiei ESOP Consulting, multe din viitoarele spații sunt pre-închiriate, respectiv o suprafață de peste 125.000 mp.

Printre zonele de birouri cu cele mai multe livrări de spații în 2020 se numără Floreasca – Barbu Văcărescu, Orhideea, Politehnică și Expoziției.

Stocul cel mai mare de spații noi de birouri se va livra în zonele din polul de business de Centru-Nord. Astfel, în această parte a Capitalei, care include zonele Floreasca- Barbu Văcărescu, dar și Expoziției și Dimitrie Pompeiu șase mari clădiri de birouri vor fi date în folosință în 2020, cumulând o suprafață totală de 141.309 mp. Din acest stoc viitor, o suprafață de circa 50.000 mp a fost rezervată de viitori chiriași, pentru ea fiind semnate contracte de pre-închiriere din perioada 2018-2019.

Prima clădire de birouri in ordinea termenelor de finalizare de anul acesta este Globalworth Campus – Clădirea C, cu o suprafață totală de 28.000 mp, din care sunt deja ocupate spații totale de circa 22.000 mp. Construcția High-Tech se află în cadrul unui proiect complex, Globalworth Campus, cu un total de 88.000 mp de spații de birouri și servicii, la standarde înalte de calitate și cu certificat verde BREAM. Printre chiriașii din campus se numără companiile Amazon, Mindspace, Honeywell, Dell, Ademco, Stefanini, P4Cards, Mazars, Chain IQ, Delphi și Stradale.

Un alt proiect landmark livrat în acest an este Ana Tower, din zona Expoziției, cu o suprafață totală de 35.602 mp, din care este pre-închiriată o suprafață de circa 15.000 mp. Chiriașul ancoră, care a pre-închiriat cel mai mare spațiu din Ana Tower este compania internațională de consultanță Pwc. Turnul de birouri cu înălțime de 110 metri va fi vizibil de la mare distanță și va avea spații de servicii.

Pe locul doi, ca mărime a stocului de spații de birouri noi livrate, va fi polul de business Centru-Vest, cu o suprafață de 111.400 mp, în subzonele Grozăvești, Orhideea și Politehnică. Acest pol, de centru-vest are cel mai mare grad de pre-ocupare, în 2020, mai mult de jumătate din spațiile de birouri preconizate pentru livrare fiind sub contract de pre-închiriere la începutul anului.

Cel mai bun grad de ocupare îl au clădirile de birouri aflate în construcție în proiectele The Bridge și Campus 6.

Astfel, The Bridge III, faza a treia din proiectul The Bridge, din suprafața de 20.191 mp (cât va fi livrată în 2020) mai are disponibilă o suprafață de circa 4.000 mp. Printre chiriașii care au semnat pre-contracte se numără compania IBM.

În proiectul Campus 6 se vor da în folosință în acest an două clădiri de birouri de clasă A, una pre-închiriată integral – Campus 6.2, cu o suprafață totală de 20.650 mp, iar cealaltă, Campus 6.3, cu o suprafață totală de 17.580 m, din care mai este disponibil doar un spațiu de doar 300 mp. Printre chiriașii care au semnat pre-contracte de închiriere se numără companiile Microsoft și Lagardere.

O clădire de birouri care are mai multe spații de birouri disponibile la pre-închiriere în zonă este Politehnica Business Tower.

În zona ultracentrală din București, a treia ca importanță a spațiilor livrate în 2020, sunt în lucru cinci clădiri de birouri tip boutique, de clasă A, cu termen de predare în acest an, cu un total de circa 40.000 mp. Două din aceste proiecte premium, Dacia One și Dacia Casa Cesianu sunt pre-închiriate integral.
Clădirile din zona ultracentrală care au spații disponibile la închiriere sunt Matei Millo Novotel Offices, H Victoriei 109 și Mendeleev Office.

Mai sunt în lucru și preconizate pentru livrare clădiri mai mici de birouri în zonele Titan, Lujerului și Prelungirea Ghencea.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile disponibile la închiriere, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.



0% comision
Thumb
500 - 4.920 mp

Globalworth Campus Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 12,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 3.000 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 mp

Millo Offices

Calea Victoriei, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

CityZen: regenerare urbană a unui ansamblu industrial emblematic din București


În era în care dezvoltarea urbană și nevoile corporațiilor se intersectează, proiectele de reconversie a clădirilor vechi devin din ce în ce mai populare. Un astfel de exemplu este proiectul CityZen din București, care transformă o fostă fabrică într-un complex multifunctional. CityZen va fi dezvoltat pe un teren de 9 hectare, reprezentând o porțiune din […]


Citeste mai mult

ARC Project: O noua cladire de birouri de clasa A in polul de business din zona Centru-Vest


In zona Orhideelor – Grozavesti, este in curs de demarare proiectul ARC, o cladire ce va aduce pe piata 30.000 mp de spatii birouri de clasa A, si o serie de avantaje pentru companiile care isi doresc sa isi deschida sau sa isi extinda sediul in Bucuresti. ARC Project este situata in langa Business Garden […]


Citeste mai mult

AFI LOFT – Un nou proiect de birouri in dezvoltare, prin extinderea AFI Cotroceni Mall


AFI Europe, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, a demarat constructia proiectului AFI Loft – o noua dezvoltare de birouri de 15.500 mp, ce va fi integrata in mall-ul AFI Palace Cotroceni. Mall-ul s-a dezvoltat drept o adevarata ancora pentru un ceea ce a devenit in timp un proiect cu functiune mixta […]


Citeste mai mult