Angajații Intel din Israel vor avea la dispoziție, din 2019, proiectul de birouri considerat cel mai avansat din punctul de vedere al tehnologiilor, care va avea cele mai multe facilități pentru angajați.

Campusul Petah Tikva va avea o suprafață totală de 34.000 mp și este proiectat pentru a găzdui 2.500 angajați. Spațiile de birouri vor fi certificate LEED Platinum, concentrându-se pe conservarea energiei și reciclarea apei. Noul campus inteligent al Intel va avea pe lângă birouri, o zonă de laboratoare, o sală de gimnastică, două restaurante, o cafenea, o zonă de spa, coafor, servicii de spălătorie, un centru de learning și multe altele.
Campusul va conține o parcare acoperită pentru 120 de biciclete, cu dușuri adiacente.

Aplicația de mobil care le va ușura viața angajaților din clădire

Clădirea va avea o aplicație de mobil, care va fi disponibilă pentru toți angajații și care le va crea o serie de facilități, privind drumul de acasă la serviciu, accesul în clădire, planificarea mesei și a întâlnirilor, temperatura la postul de lucru, iluminatul, preferințele privind cafeaua ș.a.m.d.

Locația clădirii de birouri a fost aleasă pentru a fi foarte accesibilă pentru transportul public, dar angajații vor avea posibilitatea de a folosi aplicația la a planifica drumul de acasa, folosind mașinile proprii, în regim coordonat cu alți colegi de lucru din zona de carpool (un sistem internațional de autostrăzi cu benzi rapide pentru mașinile care au mai mult de 2 persoane), astfel încât să poată călători împreună la serviciu și să economisească energie și timp. Aplicația le va indica locul de întâlnire, ora și durata traseului, în funcție de trafic.

De altfel, aplicația de mobil a clădirii de birouri le va oferi angajaților multe alte facilități: le va indica cât de mare este coada la restaurant și care sunt orele de vârf, cât este timpul de așteptare și le va oferi un top al celor mai comandate meniuri din acea zi, pentru a putea alege mai ușor, dar și când prietenii săi sunt disponibili pentru masă.

Clădirea va studia preferințele de temperatură ale fiecărui angajat și, în timpul unei întâlniri, va propune temperatura cea mai potrivită pentru toți participanții.

Un angajat interesat de un anumit serviciu disponibil în campus (sală de gimnastică, restaurante, cafenea, zonă de spa, coafor, servicii de spălătorie, centru de learning) va putea să lanseze o comandă și să primească o notificare când acel serviciu este disponibil și astfel se va programa rapid.

Cea mai inteligentă clădire de birouri existentă este sediul Deloitte, din Amsterdam și este prezentată și ea blogul nostru: Cea mai inteligentă clădire din lume este The Edge, sediul Deloitte din Amsterdam

Și în țara noastră clădirile de birouri de ultimă generație au calități de clădiri verzi și facilități pentru tinerii angajați. Aproape toate proiectele mari care se vor da în folosință în 2018-2019 au certificate de clădiri verzi, LEED sau BREAM, parcări de biciclete și unele chiar aplicații mobile pentru angajați.

Detalii despre cele mai inteligente clădiri de birouri care se construiesc acum în România, Green Court Bucharest, Metroffice, Globalworth Tower, The Bridge, Afi Park găsiți în blogul ESOP, secțiunea de articole de Cladiri birouri in constructie.