Intel dezvoltă viitoarea cea mai inteligentă clădire de birouri din lume

Angajații Intel din Israel vor avea la dispoziție, din 2019, proiectul de birouri considerat cel mai avansat din punctul de vedere al tehnologiilor, care va avea cele mai multe facilități pentru angajați.

Campusul Petah Tikva va avea o suprafață totală de 34.000 mp și este proiectat pentru a găzdui 2.500 angajați. Spațiile de birouri vor fi certificate LEED Platinum, concentrându-se pe conservarea energiei și reciclarea apei. Noul campus inteligent al Intel va avea pe lângă birouri, o zonă de laboratoare, o sală de gimnastică, două restaurante, o cafenea, o zonă de spa, coafor, servicii de spălătorie, un centru de learning și multe altele.
Campusul va conține o parcare acoperită pentru 120 de biciclete, cu dușuri adiacente.

Aplicația de mobil care le va ușura viața angajaților din clădire

Clădirea va avea o aplicație de mobil, care va fi disponibilă pentru toți angajații și care le va crea o serie de facilități, privind drumul de acasă la serviciu, accesul în clădire, planificarea mesei și a întâlnirilor, temperatura la postul de lucru, iluminatul, preferințele privind cafeaua ș.a.m.d.

Locația clădirii de birouri a fost aleasă pentru a fi foarte accesibilă pentru transportul public, dar angajații vor avea posibilitatea de a folosi aplicația la a planifica drumul de acasa, folosind mașinile proprii, în regim coordonat cu alți colegi de lucru din zona de carpool (un sistem internațional de autostrăzi cu benzi rapide pentru mașinile care au mai mult de 2 persoane), astfel încât să poată călători împreună la serviciu și să economisească energie și timp. Aplicația le va indica locul de întâlnire, ora și durata traseului, în funcție de trafic.

De altfel, aplicația de mobil a clădirii de birouri le va oferi angajaților multe alte facilități: le va indica cât de mare este coada la restaurant și care sunt orele de vârf, cât este timpul de așteptare și le va oferi un top al celor mai comandate meniuri din acea zi, pentru a putea alege mai ușor, dar și când prietenii săi sunt disponibili pentru masă.

Clădirea va studia preferințele de temperatură ale fiecărui angajat și, în timpul unei întâlniri, va propune temperatura cea mai potrivită pentru toți participanții.

Un angajat interesat de un anumit serviciu disponibil în campus (sală de gimnastică, restaurante, cafenea, zonă de spa, coafor, servicii de spălătorie, centru de learning) va putea să lanseze o comandă și să primească o notificare când acel serviciu este disponibil și astfel se va programa rapid.

Și în țara noastră clădirile de birouri de ultimă generație au calități de clădiri verzi și facilități pentru tinerii angajați. Aproape toate proiectele mari care se vor da în folosință în 2018-2019 au certificate de clădiri verzi, LEED sau BREAM, parcări de biciclete și unele chiar aplicații mobile pentru angajați.

Dacă dorești mai multe informații despre cele mai inteligente clădiri de birouri care se construiesc acum în România, Green Court Bucharest, Metroffice, The Bridge, Afi Park, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.



0% comision
Thumb
1.200 - 22.000 mp

Green Court Bucuresti

Barbu Vacarescu, Bucuresti
  • 14,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
591 - 14.160 mp

Metroffice Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 13€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 3.000 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
1.142 - 1.500 mp

AFI Park Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

Inaugurarea celei mai înalte clădiri de birouri din Japonia, Azabudai Hills Mori JP Tower


Situat în inima districtului de afaceri Toranomon din Tokio, Azabudai Hills este un complex multifuncțional care își propune să fie mult mai mult decât doar un alt proiect de clădiri înalte. Azabudai Hills este dezvoltat de Mori Building, dezvoltator imobiliar faimos pentru crearea unor dezvoltări urbane populare precum Roppongi Hills, Toranomon Hills și Ark Hills. […]


Citeste mai mult

De la Energie la Adrenalina: CopenHill – Centrala Energetică și Pârtia de Schi Revoluționară din Copenhaga


CopenHill este o centrală energetică modernă ce arde deșeurile produse de rezidenții din Copenhaga pentru a genera atât energie electrică, cât și termică. Această abordare permite reciclarea partială a deșeurilor municipale, reducându-se semnificativ cantitatea care ajunge în gropile de gunoi. De asemenea, căldura produsă este valorificată pentru încălzirea locuințelor din oraș. Prin urmare, CopenHill contribuie […]


Citeste mai mult

În Amsterdam, Primăria desființează parcările pentru mașini, înlocuindu-le cu parcări pentru biciclete și noi zone verzi


Primăria din Amsterdam vrea să reducă 11.200 locuri de parcare pentru mașini, până în 2025, prin micșorarea numărului de permise de parcare acreditate. În acest oraș, doar 22% din rezidenți folosesc zilnic mașina pentru a merge la birou, majoritatea apelând la bicicletă. Drept pentru care, mereu este nevoie de noi locuri de parcare pentru biciclete […]


Citeste mai mult