Primăria Sectorului 5 a organizat de curând o dezbatere publică privind dezvoltarea proiectului Antiaeriană, pe cel mai mare teren liber din București, de circa 110 hectare. Alături de firma noastră, la discuții au fost invitați și reprezentanți ai principalilor dezvoltatori imobiliari din București și ai mai multor mari companii de consultanță imobiliară.

Proiectul inițial propune construirea unui hub tehnologic, unde să fie atrași tineri angajați, dar și a 40.000 locuințe, o sală polivalentă, terenuri de sport, școală și o maternitate, amplasate așa cum se arată în imaginea alăturată.

Primăria Sector 5 a semnat un acord de asistență tehnică cu Banca Mondială, având în vedere realizarea în comun a temei de proiectare pentru dezvoltarea urbanistică, dar și componenta economică și de atragere a investitorilor.

Proiectul este inclus și în Planul de dezvoltare durabilă a Sectorului 5, alături de alte șapte planuri prioritare, printre care se numără și autostrada urbană Cotroceni-Progresul, care va urma traseul fostei căi ferate dintre cele două cartiere și un hub de transport urban în zona Progresul, un proiect de regenerare urbană în zona ROCAR – un mixt de comercial și locuințe și un proiect de regenerare urbană cu destinație de retail și turism în zona Uranus, amenajarea unei zone pietonale și de ciclism între Centrul Istoric – Parcul Academiei și zona George Coșbuc.

Deocamdată nu există stabilită o perioadă de timp, pentru realizarea proiectelor.