Cum ar fi să lucrați la birou, la un etaj superior și apoi să ieșiți un sfert de oră într-o grădină privată, să vă relaxați, fără a fi nevoie să coborâți cu liftul și să vă deplasați într-o curte interioară? În curând se va putea. One Cotroceni Park va avea mai multe grădini suspendate (terase ”elevated gardens” cum le denumește dezvoltatorul).

One Cotroceni Park aduce pentru prima dată în București conceptul de ”Flex Well Tech”, într-un mixed use complet: birouri cu spații flexibile, care au suprafețe foarte mari pe etaj (care pot ajunge până la 5.000 mp în prima clădire și 8.000 mp, când vor fi amândouă clădirile gata) și cu facilități apreciate de angajații actuali, precum spații verzi uimitoare, servicii de sănătate, sport și food, dar și magazine și apartamente.

One Cotroceni Park va avea două mari clădiri de birouri, realizate în două etape, cu un în total aproximativ 78.000 mp suprafață închiriabilă.
Prima clădire, cu intrare din strada Progresului și acces direct spre viitoarea stație de metrou Răzoare deține autorizație de construire și prevede spații de birouri de clasă superioară A, precertificate LEED, cu o suprafață închiriabilă de 42.998 mp.
Din cele nouă etaje ale One Cotroceni Park Building 1, cinci (etajele 1, 5, 6, 8 și 9) vor beneficia de grădini suspendate, care au amenajate spații verzi, zone pentru activități sportive în aer liber si o vedere panoramică către Palatul Cotroceni, Grădina Botanică sau Palatul Parlamentului.

În total, grădinile suspendate din prima clădire a proiectului vor totaliza o suprafață de 2.493 mp.

Cum vor arăta aceste grădini suspendate se poate vedea în randările alăturate, cu imagini atât din exterior, cât și din interiorul clădirii.
Fiecare etaj va avea și o logie, cu verdeață.
Prima clădire se estimează că se va da în folosință la sfârșitul anului viitor.

În etapa a doua, se va construi o clădire complementară, One Cotroceni Park Building 2, cu 12 etaje, o suprafață totală de 31.967 mp spații de birouri și grădini suspendate care însumează o suprafață de 1.671 mp, la etajele 6 și 10.
Tot în acest an vor începe lucrările de construcție la componenta rezidențială a proiectului, care va avea la final aproximativ 800 apartamente.
Mai multe informații despre proiect și schițe pe etaje găsiți și în articolul nostru anterior Cum va arăta proiectul One Cotroceni Park.
Dacă sunteți în căutarea unui spațiu de birouri vibrant, într-o zonă apropiată de inelul central al orașului, vă puteți adresa colegilor noștri la [email protected]