În acest moment, cinci mari proiecte de birouri sunt în lucru în zona Orhideea-Politehnică, The Bridge, Orhideea Tower, Campus 6, Business Garden Bucharest și Sema Office II, însumând 254.550 mp , dar lor li se alătură șapte mari ansambluri rezidențiale, cu peste 1.600 apartamente. Pe viitor, vor mai demara proiecte rezidențiale cu un total de peste 2.000 locuințe.

O parte din spațiile de birouri au și fost preînchiriate, la mari companii financiare sau IT&C cu toate că primele termene de finalizare sunt prevăzute către sfârșitul anului: T4 2017- T1 2018.

Într-o intervenție la Știrile Pro TV, Alexandru Petrescu, Manager ESOP a prezentat avantajele acestei zone: apropierea de cel mai mare campus universitar din România, cele trei stații de metrou din apropiere și facilitățile nenumărate de food și shopping.

Alexandru Petrescu:  Este, totusi, o presiune din punctul de vedere al orelor petrecute in trafic. Sunt zona destul de aglomerate la metrou in zona de nord si atunci s-a simtit nevoia deschiderii unui al doilea pol de birouri din Bucuresti.

Ca ofertă de locuințe, la vânzare sunt apartamente în şapte mari ansambluri rezidenţiale – 20th Residence, Onix Residence, Exigent One, Cotroceni Residence, Politehnică Park, Grozăveşti Splai Residence, şi Novum Invest Residence.

La acestea se vor adăuga încă 2.000 apartamente, în proiecte care sunt fie în faze de avizare, fie la debut. Printre acestea se numără 21th Residence, din zona Politehnicii, care va avea circa 1.000 apartamente, realizate în mai multe etape de construcție.