Declaraţiile pentru impozitele pe clădiri se vor putea depune până la 20 mai 2016

Nu aţi depus încă declaraţie de stabilire a impozitului pe clădire, în cazul unei locuinţe în care o firmă are sediu social sau punct de lucru? Staţi liniştiţi, Guvernul a prelungit termenul cu încă două luni pentru depunerea documentelor la direcţiile de taxe şi impozite.

Motive principale ale acestei amânări sunt cozile din ce în ce mai mari de la ghişeele fiscului şi procedurile greoaie şi cu multe semne de întrebare, care au dus la modificarea repetată a legislaţiei.

Astfel, chiar dacă surse din Guvern au specificat repetat că proprietarii de locuinţe ale căror firme din apartament nu îşi deduc utilităţile vor plăti impozit ca şi locuinţă şi vor completa declaraţia în acest sens, Hotărârea de Guvern a fost aprobată abia la începutul lunii martie şi a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare doar luni 21 martie, cu o săptămână înainte de expirarea primului termen oficial.

De aceea, Guvernul a aprobat o nouă ordonanţă de urgenţă cu această păsuire, prin care schimbă termenul limită, care va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, fiecare proprietar care nu vrea să plătească amenda de 1.000 lei, pentru nedepunerea declaraţiei, mai are răgaz până la 30 mai 2016 să ajungă la direcţia de taxe şi impozite a primăriei în raza căreia se află proprietatea, să înregistreze declaraţia tip.

Aici vă prezentăm Actele necesare la depunerea Declarației fiscale, pentru clădirile mixte și puteți descărca declarația tipizată pentru Sectorul 1 București!