Studiile americane de HR arată că mediul de lucru stresant afectează circa 42% din angajații occidentali, ceea ce îi determină pe angajatori să aibă din ce în ce mai mult în vedere luarea de măsuri pentru asigurarea unui mediu sănătos.

Ce fac companiile pentru a reduce stresul la locul de muncă și a-i menține sănătoși și a-i face mai fericiți pe angajații lor? În primul rând, se gândesc cum să îi sudeze într-o echipă, ca o comunitate, care să se simtă bine împreună. Printre cele mai apreciate de angajați sunt cafenele interne cu produse gourmet, grădinile de pe acoperișul clădirilor de birouri, unde să se servească bere și vacanțele nelimitate.

În top THE 44 HEALTHIEST COMPANIES TO WORK FOR IN AMERICA se află Kaiser Permanente, care are un program special desfășurat de echipa de HR pentru cei 177.445 angajați, care asigură centre gratuite de fitness și pune la dispoziție un sistem de control pentru nutriție, de la rețete sănătoase în cantinele și automatele de băuturi ce deservesc birourile, până la urmărirea obiectivelor de sănătate propuse de angajați.

Kaiser Permanente facilitează accesul în magazine cu produse bio de la fermieri locali și desfășoară și un program bike-to-work, unde premiază angajații care folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

General Electric este o altă companie care se preocupă de sănătatea angajaților, printre măsurile sale recente fiind faptul că oferă vacanțe nelimitate pentru 43% din angajații săi din Statele Unite, fiind cea mai mare companie care are această facilitate. Angajații incluși în program pot lipsi oricât de la birou, important este ca să-și termine sarcinile jobului și acest lucru să fie aprobat de manager.

Angajații mai au și pachete medicale foarte bune, având gratuite toate analizele de prevenție, un hotline permanent și gratuit cu sfaturi medicale și un program de ajutor a fumătorilor să se lase de fumat.

Whole Foods Market, o companie cu 91.000 angajați acordă fiecărui angajat o reducere de 20-30% pentru mâncărurile sănătoase cumpărate de la propria firmă, au nutriționiști care le dau sfaturi gratuit și mai primesc și anual o primă de 1.800 dolari pentru cheltuieli care dovedesc preocuparea pentru un stil de viață sănătos.