Top companii americane cu cele mai bune măsuri pentru un stil de viață sănătos la birou

Studiile americane de HR arată că mediul de lucru stresant afectează circa 42% din angajații occidentali, ceea ce îi determină pe angajatori să aibă din ce în ce mai mult în vedere luarea de măsuri pentru asigurarea unui mediu sănătos.

Ce fac companiile pentru a reduce stresul la locul de muncă și a-i menține sănătoși și a-i face mai fericiți pe angajații lor? În primul rând, se gândesc cum să îi sudeze într-o echipă, ca o comunitate, care să se simtă bine împreună. Printre cele mai apreciate de angajați sunt cafenele interne cu produse gourmet, grădinile de pe acoperișul clădirilor de birouri, unde să se servească bere și vacanțele nelimitate.

În top THE 44 HEALTHIEST COMPANIES TO WORK FOR IN AMERICA se află Kaiser Permanente, care are un program special desfășurat de echipa de HR pentru cei 177.445 angajați, care asigură centre gratuite de fitness și pune la dispoziție un sistem de control pentru nutriție, de la rețete sănătoase în cantinele și automatele de băuturi ce deservesc birourile, până la urmărirea obiectivelor de sănătate propuse de angajați.

Kaiser Permanente facilitează accesul în magazine cu produse bio de la fermieri locali și desfășoară și un program bike-to-work, unde premiază angajații care folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

General Electric este o altă companie care se preocupă de sănătatea angajaților, printre măsurile sale recente fiind faptul că oferă vacanțe nelimitate pentru 43% din angajații săi din Statele Unite, fiind cea mai mare companie care are această facilitate. Angajații incluși în program pot lipsi oricât de la birou, important este ca să-și termine sarcinile jobului și acest lucru să fie aprobat de manager.

Angajații mai au și pachete medicale foarte bune, având gratuite toate analizele de prevenție, un hotline permanent și gratuit cu sfaturi medicale și un program de ajutor a fumătorilor să se lase de fumat.

Whole Foods Market, o companie cu 91.000 angajați acordă fiecărui angajat o reducere de 20-30% pentru mâncărurile sănătoase cumpărate de la propria firmă, au nutriționiști care le dau sfaturi gratuit și mai primesc și anual o primă de 1.800 dolari pentru cheltuieli care dovedesc preocuparea pentru un stil de viață sănătos.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile moderne de închiriat din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.



0% comision
Thumb
400 - 12.043 mp

ONE Cotroceni Park

Cotroceni, Bucuresti
  • 16 - 16,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
1.000 - 35.000 mp

U Center Bucuresti

Tineretului, Bucuresti
  • 15,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
150 - 20.000 mp

Timpuri Noi Square

Timpuri Noi, Bucuresti
  • 16 - 16,50€/mp, negociabil

Postari similare

Idei de amenajare a biroului de la serviciu in stil Feng Shui. Ofera un plus de personalitate locului in care muncesti


Business park-urile pun la dispozitie spatii de birouri de inchiriat dotate modern, astfel incat utilizatorii sa se bucure de un mediu de lucru placut, care sa-i ajute sa isi desfasoare activitatea la capacitate maxima. Cu toate acestea, fiecare utilizator isi poate aduce aportul prin punerea amprentei personale asupra biroului pe care il foloseste. Alegerile pe […]


Citeste mai mult

Avantajele unor birouri open space. Iata cum influenteaza evolutia afacerii tale


Anul 2023 vine cu noi provocari pentru compania ta, caci ai ajuns in punctul in care esti nevoit sa cauti o locatie noua, care sa raspunda tuturor nevoilor business-ului pe care il detii. Piata imobiliara este extrem de ofertanta, insa, inainte de a alege, trebuie sa realizezi o analiza corecta a facilitatilor si beneficiilor pe […]


Citeste mai mult

Raspunsul la Covid 19 – regandirea spatiilor de birouri


In aceasta perioada, intelegerea impactului locului de munca asupra oamenilor este chiar mai importanta decat inainte. Proiectarea locului de munca ne va ajuta sa depasim mai repede aceasta perioada. Odata cu aparitia noului virus si implementarea perioadei de carantina, s-au facut resimtite multe schimbari ce au avut un impact puternic asupra companiilor si a modului […]


Citeste mai mult