Topul centrelor regionale unde s-au vândut cele mai multe imobile din România

În primele nouă luni din 2017, în topul vânzărilor de imobile conduce Bucureștiul, urmat de județul Cluj – pe locul doi, județul Ilfov – pe locul trei, județul Timiș – pe locul patru și județul Iași pe locul cinci.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în București – un număr de 57.116, urmat de următoarele județe: Cluj – cu 30.533 vânzări de imobile, Ilfov – 26.582, Timiș – 24.486 și Iași cu 22.997 vânzări, potrivit ultimului comunicat ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară).

În top 10 teritorii unde au avut loc cele mai multe vânzări de imobile (terenuri, case, apartamente și clădiri comerciale), intră și județele Constanța, Brașov, Suceava, Prahova și Arad.

În topul celor mai multe vânzări de imobile din țară se află București, Cluj, Timiș, Iași și Brașov, centre de dezvoltare care au și cele mai mari piețe de birouri din România.

Faptul că în aceste centre universitare a crescut interesul pentru piața de muncă, în cea mai mare parte calificată, pentru companii de IT&C, BPO și outsourcing, a generat un efect al bulgărelui de zăpadă pe toate segmentele pieței imobiliare: s-a dezvoltat piața de birouri, unde mari companii internaționale au închiriat spații cu suprafețe importante, apoi segmentul rezidențial -ca urmare a creșterii puterii de cumpărare în zonă și în cele din urmă segmentul de piață al terenurilor potrivite pentru proiecte viitoare”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În topul centrelor care au strâns cele mai multe tranzacții în 2017, în primele trei trimestre se află Bucureștiul, urmat de județele Timiș, Iași, Brașov și Cluj, potrivit unui raport ESOP.

În total, din ianuarie și până la sfârșitul lunii septembrie 2017 au fost înregistrate, în toată țara, 451.072 vânzări de imobile, potrivit ANCPI.
În luna septembrie 2017, numărul imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, a fost de 57.778 unități.

Dacă dorești mai multe informații despre spatiile de birouri de vânzare din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



Thumb
10.934 mp constr.

Office building de vanzare

Universitate, Bucuresti
  • Preț la cerere!
Thumb
1.332 - 8.800 mp constr.

Hundertwasser House

Caramfil, Bucuresti
  • 3.000.996 - 19.826.400€, negociabil
Thumb
15.517 mp constr.

Spatii in cladire de birouri

Grozavesti, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult