Birourile viitorului se adaptează la stilul de lucru al noii generații, mult mai flexibile în ceea ce privește programul de lucru și tehnologia. În 2020, peste doar doi ani, 35% din forța de muncă la nivel global va fi formată din Millennials, o generație care marșează pe integrarea vieții personale în cea profesională, nu păstrarea unui echilibru între cele două, așa cum era la generațiile anterioare.

Cum se traduce acest lucru la birou? O cerere mai mare pentru proiecte mixte, pentru spații de lucru care oferă cu ușurință posibilitatea de a lucra, dar și de a socializa, de a lua masa, de a face sport și chiar pentru relaxare (ascultând muzică, citind, practicând diverse activități de gaming etc.).

Mobilierul este modular, flexibil și conține pe lângă posturile de lucru, o canapea comodă, un puf pentru stat comod și citit emailul sau ascultat muzică, scaune și mese de bistro, pentru locurile de luat masa.

Unele birouri sunt chiar mai curajoase, au hamace colorate și uneori chiar parchet și covoare, în loc de mocheta clasică.

Bucătăriile echipate de la birou au fructe, cafea, ceai, dar și cereale pentru gustări pe fugă și bere, pentru orele de relaxare și se apropie tot mai mult ca dotare, echipare și tipuri de alimente depozitate de bucătăriile de acasă, pe care de multe ori le substituie.

Și spațiul de la birouri destinat întâlnirilor (acel meeting-room din trecut) se schimbă, noile profesii bazându-se pe echipe de lucru, din mai mulți angajați, care își petrec mai mult timp în ședințe, dar de cele mai multe ori informale, sub forma unui prânz în comun sau în zone de networking, amenajate în aer liber – pe terasele clădirilor de birouri sau chiar în fața clădirilor.

De aceea, developerii viitorului vin și ei cu spații cu astfel de destinații, unde angajații să poată sta comod și să lucreze, să socializeze și să se simtă ca acasă.

Ți-a placut articolul? citește și Biroul hibrid al viitorului va îmbina un mixt de funcțiuni!