Primarul Sectorului 4 din București Daniel Băluţă a declarat pentru Ziarul Financiar că se lucrează la un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pentru un teren viran, care ar putea fi transformat într-un nou pol de birouri.

„Calea Văcăreşti reprezintă o zonă cu un potenţial foarte mare pentru birouri deoarece este aproape de centru şi este conectată cu mijloace de transport. Atât proiectele de birouri deja existente la Piaţa Sudului, cât şi viitoarele proiecte reprezintă o metodă de a moderniza Sectorul 4“, a declarat Daniel Băluţă.

Mai multe cereri pentru autorizații de construire sunt depuse deja la Primăria Sectorului 4, pentru turnuri de birouri în zonele Pieței Sudului și Tineretului, potrivit aceleași surse.

În baza de date ESOP Consulting avem monitorizate 16 clădiri care au spații de birouri la închiriere în zonele din Sudul Capitalei, în care sunt disponibile birouri cu suprafețe de la 170 mp la 28.482 mp, în clădiri existente sau în construcție.

Chiriile solicitate de proprietari variază între 8 euro/mp/lună și 14 euro/mp/lună, potrivit ofertelor din baza de date ESOP.

Cea mai recentă tranzacție de birouri realizată în zona de sud este cea anunțată de compania Mindspace, care a închiriat un spațiu important în clădirea de birouri City Offices, anunțând că va amenaja un spațiu modern de co-working.

Dacă sunteți în căutarea unui spațiu de birouri în zona de sud a Capitalei sau în orice altă zonă din București sau din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, vă puteți adresa colegilor noștri la [email protected] telefon: (+4) 021.528.04.40, mobil: (+4) 0723.26.61.97.