Unde se mai mută cu biroul companiile mari în România

Cei mai mulți chiriași de birouri din primul semestru 2017 au ales Bucureștiul, realizând în total un număr de 118 tranzacții, care au totalizat o suprafață de 198.782 mp. Pe locul doi se situează orașul Timișoara, cu 11 tranzacții de birouri și pe locul trei centrul universitar Cluj-Napoca, cu patru mari tranzacții de birouri.

Capitala rămâne cel mai important centru de business pentru investitorii și companiile care vor să dezvolte afaceri în România, aici piața de birouri fiind cea mai puternică, de 10 ori mai mare decât cea din Timișoara, a doua piață ca volum în S1 2017.

Printre marile companii care au ales Bucureștiul pentru a închiria un nou spațiu de birouri se numără Renault, IBM, Oracle, Rompetrol, Harman, Kruk, Huawei, Impact Hub, Medicover, Wipro, P&G, Vox Pro, Unilever.

Clădirile de birouri mari, în dezvoltare sunt cele care au atras cel mai mult atenția și au atras chiriași sunt Globalworth Tower (Bucharest One), Metroffice, Hermes Business Campus, The Bridge – Bldg A, Sky Tower, Timpuri Noi Square.

Pe locul doi ca mărime a pieței de birouri se află Timișoara, un important centru studențesc din Vestul României.

Din cei 11 chiriași de top care au tranzacționat spații de birouri se evidențiază compania Nokia, care a pre-închiriat peste 8.000 mp, cu posibilitate de extindere, în proiectul Bega Business Park. Cu acest spațiu nou, Nokia va trece de o suprafață de birouri cumulată de circa 20.000 mp, în această clădire de birouri, o parte din spații fiind închiriate din 2015. Bega Business Park este un amplu proiect de birouri aflat în dezvoltare, care la final va avea peste 70.000 mp închiriabili.

Un alt mare chiriaș de birouri din Timișoara este compania de IT&C Atos, care a tranzacționat 6.000 mp, în proiectul de birouri Openville, și el aflat încă în lucru. Alături de Atos, în Openville au mai închiriat spații de birouri și companiile Pwc și Bitdefender.

Centrul de afaceri Openville din Timișoara se construiește în centrul orașului și va avea la final o suprafață de birouri de închiriat de peste 110.000 mp. În plus, se preconizează că va fi un oraș în mijlocul orașului, pentru că va fi un proiect integrat, cu o componentă rezidențială – apartamente noi de vânzare sau de închiriat și spații comerciale și de servicii în interiorul complexului.

Daca doriți să vă mutați sediul într-un spațiu de birouri din Timișoara, prin compania de consultanță imobiliară ESOP, puteți afla soluții de închiriere sau cumpărare în 11 clădiri de birouri performante.

Al treilea mare oraș care atrage atenția companiilor mari în acest an este Cluj-Napoca, aflat în centrul țării.

Patru mari tranzacții de birouri au avut loc în primele șase luni ale anului aici, chiriașii fiind IBM, Telenav – care a realizat două tranzacții, una de prelungire de contract și una de extindere a spațiului de birouri – și Steelcase. Suprafețele închiriate de birouri au variat între 500 și 3.000 mp, iar clădirile câștigătoare de noi chiriași sunt The Office, Maestro Business Center și Liberty Technology.

O selecție de spații de birouri de închiriat în Cluj-Napoca, în cazul în care doriți să vă mutați, găsiți pe site-ul companiei imobiliare ESOP Consulting!

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
591 - 14.160 mp

Metroffice Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 13€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
290 - 9.648 mp

Sky Tower

Floreasca, Bucuresti
  • 18,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 3.460 mp
  • 12,75 - 13€/mp, negociabil

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult