Angajații tineri de astăzi, mult mai sociabili decât cei din generațiile trecute, stabilesc noi standarde pentru birourile care se construiesc și se vor construi în următorii ani. Ca urmare, dezvoltatorii trebuie să țină cont de nevoile lor și să aleagă locații unde tinerii pot ajunge cu bicicleta la birou și să realizeze un mixt de chiriași, care să asigure spații de wellness, spații de relaxare și networking (așa numitele spații loft), de luat masa și chiar de petrecere a timpului liber sau de shopping.

„Indiferent de locație și format, campusurile vor promova cultura wellness, vor integra și vor folosi tehnologia inteligentă pentru a spori performanța clădirilor. Dar, de multe ori, vor face mai mult – adăugând utilizări și facilități complementare, chiar și în comunitate, combinând munca non-birou și cea de birou pentru a stimula inovația. 

Campusurile și clădirile formale ajută la crearea unei identități puternice pentru a consolida cultura corporatistă”, se arată într-un studiu al celebrei companii de arhitectură Gensler, cu un portofoliu de peste 3.500 clienți la nivel global și cifră anuală de afaceri de peste un miliard de dolari.

Chiriașii de birouri și angajații lor sunt în continuă mișcare și au nevoie de spații care să se schimbe rapid, în funcție de nevoile lor, atât în ceea ce privește conceptele de amenajare, facilitățile, cât și compartimentările spațiilor și destinația lor.

„Clădirile de birouri vor fi mai puțin un produs propriu-zis și mai mult o parte din utilizarea mixtă. În unele cazuri, amestecul are totuși forma unor turnuri care combină utilizările într-un format vertical. Din ce în ce mai des, campusul va avea o compoziție mai bogată, care combină diferite scale și îmbină programul imaginativ pentru a promova un fel de interacțiune informală care generează un trafic mai mare cu amănuntul și o activitate de seară și de weekend”, se arată în același studiu.

La noi, în România, în București, dar și în Timișoara și Cluj-Napoca, au început să apară parcuri de birouri care respectă aceste principii și care se transformă în campusuri pentru angajatori, precum sunt The Bridge, Campus 6, Timpuri Noi Square, Garden Business Bucharest, ISHO, Green Court, The Office, OpenVille, Vox Techology, aflate la închiriere și în portofoliul ESOP.

Birouri de inchiriat in cladiri de birouri in Bucuresti

Oferte cladiri de birouri de inchiriat in Timis

Oferte cladiri de birouri de inchiriat in Cluj

Unele dintre acestea se dau în folosință în acest an, altele urmează a se inaugura în etape în 2018-2020. Detalii de închiriere pentru astfel de spații de birouri de ultimă generație aflați de la colegii noștri la cereri@esop.ro, telefon 021.528.04.40