Viitorul clădirilor de birouri este al campusurilor corporatiste inteligente, cu facilități sociale și de wellness, cred americanii

Angajații tineri de astăzi, mult mai sociabili decât cei din generațiile trecute, stabilesc noi standarde pentru birourile care se construiesc și se vor construi în următorii ani. Ca urmare, dezvoltatorii trebuie să țină cont de nevoile lor și să aleagă locații unde tinerii pot ajunge cu bicicleta la birou și să realizeze un mixt de chiriași, care să asigure spații de wellness, spații de relaxare și networking (așa numitele spații loft), de luat masa și chiar de petrecere a timpului liber sau de shopping.

„Indiferent de locație și format, campusurile vor promova cultura wellness, vor integra și vor folosi tehnologia inteligentă pentru a spori performanța clădirilor. Dar, de multe ori, vor face mai mult – adăugând utilizări și facilități complementare, chiar și în comunitate, combinând munca non-birou și cea de birou pentru a stimula inovația. 

Campusurile și clădirile formale ajută la crearea unei identități puternice pentru a consolida cultura corporatistă”, se arată într-un studiu al celebrei companii de arhitectură Gensler, cu un portofoliu de peste 3.500 clienți la nivel global și cifră anuală de afaceri de peste un miliard de dolari.

Chiriașii de birouri și angajații lor sunt în continuă mișcare și au nevoie de spații care să se schimbe rapid, în funcție de nevoile lor, atât în ceea ce privește conceptele de amenajare, facilitățile, cât și compartimentările spațiilor și destinația lor.

„Clădirile de birouri vor fi mai puțin un produs propriu-zis și mai mult o parte din utilizarea mixtă. În unele cazuri, amestecul are totuși forma unor turnuri care combină utilizările într-un format vertical. Din ce în ce mai des, campusul va avea o compoziție mai bogată, care combină diferite scale și îmbină programul imaginativ pentru a promova un fel de interacțiune informală care generează un trafic mai mare cu amănuntul și o activitate de seară și de weekend”, se arată în același studiu.

La noi, în România, în București, dar și în Timișoara și Cluj-Napoca, au început să apară parcuri de birouri care respectă aceste principii și care se transformă în campusuri pentru angajatori, precum sunt The Bridge, Campus 6, Timpuri Noi Square, Garden Business Bucharest, ISHO, Green Court, The Office, OpenVille, Vox Techology, aflate la închiriere și în portofoliul ESOP.

Birouri de inchiriat in cladiri de birouri in Bucuresti

Oferte cladiri de birouri de inchiriat in Timis

Oferte cladiri de birouri de inchiriat in Cluj

Unele dintre acestea se dau în folosință în acest an, altele urmează a se inaugura în etape în 2018-2020.

Dacă dorești mai multe informații despre spațiile disponibile din portofoliul nostru, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.



0% comision
Thumb
580 - 4.360 mp
  • 15,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
150 - 20.000 mp

Timpuri Noi Square

Timpuri Noi, Bucuresti
  • 16 - 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 3.000 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil

Postari similare

Idei de amenajare a biroului de la serviciu in stil Feng Shui. Ofera un plus de personalitate locului in care muncesti


Business park-urile pun la dispozitie spatii de birouri de inchiriat dotate modern, astfel incat utilizatorii sa se bucure de un mediu de lucru placut, care sa-i ajute sa isi desfasoare activitatea la capacitate maxima. Cu toate acestea, fiecare utilizator isi poate aduce aportul prin punerea amprentei personale asupra biroului pe care il foloseste. Alegerile pe […]


Citeste mai mult

Avantajele unor birouri open space. Iata cum influenteaza evolutia afacerii tale


Anul 2023 vine cu noi provocari pentru compania ta, caci ai ajuns in punctul in care esti nevoit sa cauti o locatie noua, care sa raspunda tuturor nevoilor business-ului pe care il detii. Piata imobiliara este extrem de ofertanta, insa, inainte de a alege, trebuie sa realizezi o analiza corecta a facilitatilor si beneficiilor pe […]


Citeste mai mult

Raspunsul la Covid 19 – regandirea spatiilor de birouri


In aceasta perioada, intelegerea impactului locului de munca asupra oamenilor este chiar mai importanta decat inainte. Proiectarea locului de munca ne va ajuta sa depasim mai repede aceasta perioada. Odata cu aparitia noului virus si implementarea perioadei de carantina, s-au facut resimtite multe schimbari ce au avut un impact puternic asupra companiilor si a modului […]


Citeste mai mult