De astăzi, 1 februarie 2017, tranzacțiile cu terenuri și construcții sunt scutite de impozitul pe transferul de proprietate, dacă acestea se încadrează în plafonul de 450.000 lei (circa 100.000 euro, la cursul curent).

La proprietăți cu o valoare mai mare decât această sumă se aplică un impozit de 3% din prețul tranzacției, dar se scade din baza de calcul suma de 450.000 lei, la cât se aplică scutirea.

Impozitul pe proprietate pentru un apartament, teren sau alt imobil se calculează înainte de realizarea unei tranzacții imobiliare și se plătește la notar, înainte de a valida contractul de vânzare-cumpărare.

Această prevedere se află în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care intră în vigoare astăzi.

Concret, costurile cu tranzacția imobiliară vor scădea cu 3%, față de anul anterior, pentru un apartament, casă sau teren care costă mai puțin de 450.000 lei.

Dacă sunteți în căutarea unui apartament într-un cartier bine cotat al Capitalei, vă invităm să accesați pagina de oferte din site-ul nostru Apartamente de vanzare in Bucuresti. Oferte imobiliare!