Esop a intermediat inchirierea a 18.500 metri patrati de birouri in acest an in crestere de aproximativ 15% fata de primul semestru din 2013. Piata inchirierii de birouri catre companii medii, unde ESOP este lider a fost estimata la circa 35.000 mp, in primul semestru din 2014, potrivit datelor ESOP, inserate intr-un material al agentiei de presa Mediafax.

“Companiile medii continua sa prefere inchirierea de spatii in cladiri de birouri, segment ce a inregistrat 82% din preferintele chiriasilor, fata de aproximativ 70% cat s-a inregistrat la nivelul intregului an 2013. Este un tonus bun in piata, se resimte un reviriment al companiilor medii, ele fiind cele mai flexibile in deciziile de business si reactionand primele la semnalele pozitive din economie. Ca urmare, au aparut companii ce cauta sa optimizeze confortul angajatilor si imaginea firmei si chiar daca se mentin in continuare anumite limitari de buget, accentul pe cele doua criterii de selectie a spatiului de birouri confera un semn de incredere in piata si imbunatatesc perspectivele de viitor”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Parter Esop, pentru agentia de presa Mediafax.

In primul semestru din 2014, companiile medii au inchiriat circa 35.000 de metri patrati de spatii de birouri, cu peste 10% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, cele mai active fiind cele din domeniul constructii si imobiliare, servicii personale si profesionale, potrivit estimarilor ESOP, din materialul de analiza Mediafax.